Gjøvik Kino og Scene
Helhetlig løft av tjenestedesign
Dette prosjektet ble gjennomført på oppdrag fra Gjøvik Kino & Scene i forbindelse med emnet Tjenestedesign.
Oppdrag:
Hvordan kan tjenestedesign optimaliseres for å skape bedre opplevelser for brukerne og bidra til økt måloppnåelse for Gjøvik Kino & Scene?
Vårt mål:
Å skape en attraktiv kulturell samlingsplass for studenter
Problemstilling:
Hvordan kan Gjøvik Kino og Scene være synlig i bybildet som en kulturell samlingsplass for nyankomne studenter 18-25 år?
Mine ansvarsområder
-
Prototyping
-
Konseptutvikling
-
Brukertesting
-
Presentasjon og dokumentering
Innsiktsarbeid
Vi Startet prosjektet med en survey hvor vi spurte unge i Gjøvik om hvor ofte de benytter seg av kinoen, hvem de drar med, hvorfor/hvorfor ikke de drar på kino, osv. Vi hadde også et åpent felt hvor brukerne kunne komme med forslag.
Vi utførte fem dybdeintervjuer hvor vi gikk mer inn på personlige opplevelser med Gjøvik kino og andre kinoer. I tillegg utførte vi involvert observasjon med to utvekslingsstudenter fra Kina på kinoen, hvor vi fikk nyttige tilbakemeldinger på hva som kunne forbedres.
Vi sorterte alle tilbakemeldingene i et affinity map som vi brukte til å lage How Might We spørsmål, personas, empatikart og insight statements.
Prosess
Vi brukte Double Diamond modellen i hele vår prosess, hvor vi divergerete for å gi plass til nye ideer og deretter konvergerte for å snevre inn igjen.
Med innsikten ferskt i minnet begynte vi en brainstorming session. Her kastet vi ut alt av ideer ukritisk og brukte dotvoting senere for å skille ut de gode ideene.
Hva fant vi ut?
-
Kinoen krever mer personlighet og skille fra hotellet.
-
Lite kino- følelse/samlingsplass
-
Behov for bedre skilting for billettautomater og toalettene.
-
Lite sitteplasser
Vi lagde moodbaord basert på ideene med flest stemmer og delte de inn i tre kategorier. Jeg tok kategoriene og satt sammen tre konsepter i plakatform for å presentere for ledelsen i Gjøvik Kino & Scene.
3 konsepter
1. Retro arcade corner
2. Lys som navigasjon og sonefordeling
3. bruke farge til å skape soner
Prototyper
Vi presenterte konseptene for Gjøvik Kino og Scene hvor tre representanter for kinoen stemte på de forskjellige ideene. Vi fikk en stemme på hver ide og ble anbefalt å lage en kombinasjon av alle, så det gjorde vi.
Jeg samlet alle konseptene ved å lage en prototype av kinoen i spillet Sims 4. Dette gjorde at jeg kjapt kunne lage en virtuell representasjon av kinoen med både lys, farge og arcade corner.
Vi lagde også en replika av kinoen i papp og Lego, denne stemte overens med den virtuelle prototypen.
Vi brukte prototypen i Lego til å gjennomføre flere interaktive walkthroughs, vi brukte en RGB lampe for å illustrere fargelys .
Brukerne gjennomførte et scenario hvor de skulle bestille billett, vente på en venn i lobbyområdet, gå i kiosken, bruke arcade maskinene og gå til kinosalen.
Vi brukte bilder fra den virtuelle prototypen for å bedre illustrere det visuelle utrykket.
User Walkthrough
Vi gjennomførte totalt 6 user walkthroughs, ved å gurillateste brukere i målgruppen på skolen. Alle brukerne gjennomførte samme scenario med Lego figuren, og alle brukerne kom seg igjennom scenariet nesten uten hint.
Vi fikk gode tilbakemeldinger på alle tre hovedaspektene av løsningsforslaget.
Vi hadde også en prototype på mobil som lot deg kjøpe billetter til arcade spillene hvis du kjøpte kinobillett. Dette var for å unngå at kinoen ble en "ungdomsklubb", noe Kinoen hadde utrykt bekymring over.
Vi møtte på noen utfordringer med denne prototypen under testingen og konkluderte med at denne trengtes å jobbes mer med hvis vi hadde hatt mer tid.
Bli med på walkthrough!
Løsningsforslag
Vi gjorde en brukerundersøkelse (survey) hvor vi viste resultatet.
Vi testet på studenter hvor majoriteten mente at forslaget vårt ville gjort kinoopplevelsen mye bedre.
Vi fikk aller best tilbakemelding på:
“En koselig atmosfære (Lys med farge og koselige plasser)”
50% mente dette ville gjort opplevelsen mye bedre, og resten bedre.
Refleksjon
I dette prosjektet har vi fått brukt mange forskjellige metoder og øvd på hvordan vi kan optimalisere en løsning ved å bruke de rette designmetodene.
Vi har også jobbet mye med alternative verktøy for å lage prototyper som Sims 4 og Lego. Det har vært gøy å lærerikt og kunne bruke disse verktøyene for å demonstrere og teste ut ideer.